WAAROM IS AIRCO ONDERHOUD ZO BELANGRIJK?

MAZDA AIRCO SERVICE

Mazda-aircocheck-1024x440

Op warme dagen zorgt de airco voor de nodige verkoeling. Maar wist u dat het ook in de winter een nut heeft en bijdraagt aan uw veiligheid? Aangeslagen ruiten? Die ontwasemt u het best met de airco om snel een optimaal zicht te bekomen.

Hoewel we de airco dus nodig hebben, gaat het niet altijd goed. De koude lucht zorgt voor condens in de leidingen en opstapeling van vuil en bacteriën. Deze werken dan weer allergieën en onaangename geurtjes in de hand.

Wanneer de airco stopt met koelen is het in veel gevallen al te laat, met meestal een grote herstelling als gevolg. Om dit te vermijden, gunt u uw airco best jaarlijks de aandacht die hij verdient.

Ontdek hieronder onze formules.

MAZDA FRESH AIR

Voor € 54,00*

Met dit pakket laten wij uw airco weer fris ruiken en verwijderen we alle ongewenste bacteriën.

 • Controle staat van de interieurfilter
 • Reiniging en desinfectie van het verluchtingssysteem
 • Reiniging en desinfectie van de verdamper
 • Geurbehandeling van het verluchtingssysteem
Mazda 3 interieur

MAZDA AIRCO CARE

(R134A) - € 89,00*  (R1234YF) - € 144,00* 

Met dit pakket krijgt u een overzicht van de staat van uw airco.

 • Controle werking van de airco commando’s
 • Controle werking van de aircocompressor
 • Controle staat van de aandrijfriem van de aircopomp
 • Controle koeling airco
 • Controle uitgangstemperatuur
 • Controle staat van de interieurfilter
 • Controle werkingsdruk van het aircosysteem
 • Bijvullen koelmiddel (tot 100 gram)

*Bovenvermelde prijzen zijn forfaitair geadviseerde maximumprijzen, inclusief btw en werkuren. Bovenstaand aanbod is geldig indien uw aircosysteem normaal werkt met koelgas R134a of R1234yf. Bijkomende werken, vloeistoffen en onderdelen zijn niet inbegrepen in de Mazda Airco Services. Het vervangen van de interieurfilter maakt geen deel uit van de Mazda Airco Services, maar van de voorgeschreven onderhoudsbeurten.

TIPS VOOR HET GE­BRUIK VAN UW AIR­CO:

Zet de eerste minuten de ruiten even open. In de zomer kan zo de warme lucht (en bacteriën) sneller naar buiten in plaats van deze in de wagen te laten circuleren. Sluit de ruiten nadien.

Stel de airco niet te koud in. Wanneer het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur groot is, kan dit voor een onaangenaam gevoel zorgen wanneer u uitstapt. Bovendien vergroot te koude lucht de kans om ziek te worden.

Zet de airco een kwartiertje voor aankomst op je bestemming uit. Dit voorkomt aangroei van bacteriën en schimmels op de verdamper. Die verdamper zit op een donkere plek. Hij wordt bij een ingeschakelde airco koud en dus vochtig door condens uit de buitenlucht. In de 15 minuten dat je airconditioning uitstaat, kan de verdamper goed drogen. 

Gebruik de airco bij regen en in de winter. Bij deze weersomstandigheden slagen de ruiten sneller aan. De airco helpt bij het ontwasemen van de ruiten, zelfs als de temperatuur op warm staat.

Zet de airco regelmatig aan. Door de airco regelmatig aan te zetten blijven alle onderdelen in beweging en gesmeerd. Zo gaat de airco langer mee.

Laat uw airco jaarlijks nakijken. Een slecht onderhouden airco zorgt naast onaangename geurtjes, slecht zicht en bacteriën ook voor een hoger verbruik van uw wagen.